Sunday, December 9, 2012

Thanksgiving hos oss

Dette året var Thanksgiving tidligere enn amerikanere er vant til. Fra tre ulike hold, fikk jeg beskjed om at Thanksgiving er 4.torsdag i november. Det er det ikke. Det er den 3.torsdagen i november. Vi feiret likevel thanksgiving 1.desember, fordi ei venninne av Min kom på besøk fra England for å være med. Hun fikk flere ganger høre at Thanksgiving ble utsatt på grunn av henne.

Det kan fort bli dyrt med alle ingrediensene til en perfekt Thanksgivingfeiring. Det tar mye tid å lage alle rettene. Jeg hadde verken lyst å bruke tiden eller pengene på å gjensskape en amerikansk tradisjon her i Norge. Vi inviterte andre amerikanere og fordelte oppgaver.


Bordet ble satt opp og jeg lette over hele huset etter stoler. Det ble et par malekrakker for å få plass til 11. Serviset til mormor hadde akkurat 11 hele tallerkener. Min og jeg hadde påtatt oss å steike kalkuner, og siden ingen andre tilbydde seg, laget vi også pumpkin pie kvelden før.

Kjenner du mannen min rett,
er det lite som kan gå galt med bacon!
Når kalkunens bein ikke bindes,
ser den skikkelig vulgær ut...











 Menyen bestod av kalkun, saus, salat med chevre, stuffing av loff, stuffing av grønnsaker (paleo-versjon), smør med appelsin og tranebær, green bean casserole. Det var også planlagt å ha potetstappe, løksuffle og brød, men hun som skulle ha med det, var på standby og måtte ut på et oppdrag. Da vi var nesten ferdige å spise, møtte hun endelig opp.

Dessertbordet var også en opplevelse.
Oreo ostekake, hjemmelaget iskrem, to typer pumkin pie, flarn og tre typer småkjeks (en av mine elever gikk fra dør til dør og solgte til inntekt for Polen-tur samme dag som vi feiret Thanksgiving )
Dette innlegget er mest for å skryte av all maten! Vi snakket ikke noe om hvorfor vi feirer Thanksgiving, ikke noe om hva vi har å takke for heller. Jeg hadde lagt ned regelen om at for å være med på denne feiring, må man være amerikansk, sammen med amerikaner eller ha en sterk tilknytning til denne amerikanske tradisjonen.

Det ble en vellykket feiring. Dagen etter spiste vi restefrokost med noen overnattingsgjester og kjørte Mins venninnne til flyplassen. Så mye har vi jobbet med oppussing de siste månedene, at Min sa: "Selv med all stresset med gjester, rydding og matlaging, så har dette vært den mest avslappende helga på lenge!"

No comments:

Post a Comment