Saturday, April 28, 2012

Hvor lenge må sopp koke for ikke å smake sopp?

Jeg innbiller meg selv at jeg er kjempeglad i sopp. Jeg driver og snikinnfører sopp i middager som biff og omeletter, fordi Min som ikke liker konsistensen, ikke skal sette seg på bakbena. Nå står det ei gryte med linsesuppe, ørret og soppbiter og koker på komfyren. Jeg er innom i blant og sjekker smaken på soppen, og jeg aner ikke hvor lenge den skal stå slik å putre for å få bort gummisålesmaken.

Jeg er alene hjemme denne helga, og kjøpte inn en stor pakke med sjampingjongblanding. I går steikte jeg sopp med pepper og fløte og stekte ørret i samme panna. Ørret er en rar fisk, jeg tror aldri det har smakt godt når jeg har lagt ørret, og fisken er så rosa og bløt inni at jeg ikke vet om den er ferdigstekt eller ei. Soppen derimot, var gjennomstekt og nesten svartbrent.

I dag har jeg vært i byen sammen med ei venninne og fått opplæring i ulike typer mel og stivelse. Både magesmerter og hodepine vitner om at gluten ikke er noe som egner seg for meg. Har fått tak i rismel, yam-mel, risspaghetti og brekkbønnenudler. Det jeg ikke kjøpte, var tapiokastivelse. Jeg synes tapioka smaker grusomt. Det er konsistensen på tapiokagele som tar knekken på appetiten min. Første gang jeg prøvde tapioka var på en halloweenfest, og da var merkelappen på beholderen "hjernemasse". Hadde det ikke vært for den grusomme konsistensen på tapiokagele, kunne jeg kanskje prøvd tapiokamel.

Og når vi så snakker om ubehagelige konsistenser. Soppen på kjøkkenet er fremdeles som et stykke skinnjakke, den glir ned, men har ingen smak i seg selv. Jeg tror jeg gir opp forsøket med å sønderkoke sopp, og holder meg til sviddsteking i stedet. Linsene og ørreten faktisk smaker ganske godt sammenlignet med soppen. Middag!

1 comment:

  1. Eg pleie steika soppen i ei panne først med litt olje, salt og pepper, då pleier ikkje min kjære reagere noe særlig på det. Kutte og i små biter, så slipper den å komme i så konsentrerte biter, men smaken e der like fullt :)

    ReplyDelete